Уникален руски робот-убиец ще засича и поразява различни цели (СНИМКИ/ВИДЕО)

Уникален руски робот-убиец ще засича и поразява различни цели (СНИМКИ/ВИДЕО)
Руски робот-убиец може да засече човек на 7 км., кола – на 10 км., както и ниско летящи безпилотни самолети. Има вероятност „Летящият робот“ да бъде разположен по границите на Русия, съобщава в. „Мирър“, цитиран от БГНЕС.

Оръжието е създадено на първо място за противодействие срещу ниско летящи безпилотни самолети, откъдето идва и името му.

Роботът е в състояние да засече обекта, да намери информация за произхода му и да започне да следи целта, преди да я порази.

„Летящият робот“ разполага с радар, топлинни сензори, както и цветна и чернобяла видеокамери. Ръководителят на проекта инж. Дмитрий Перминов споделя пред медии, че след засичането на мишената, тя бива взимана на прицел.

Инженерът твърди, че към неговото творение вече има проявен значителен интерес. Перминов допълва, че машината може да бъде използвана и извън военната сфера, например за защитата на стратегически обекти като петроло- и газопроводи.

Вече има случай, при който „Летящият робот“ засякъл крадец на кабели и го записал на видеокамерата си. След това бил изпратен екип, който задържал крадеца.
Източник: blitz.bg


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.