Томахавките погребаха мита за непобедимата високотехнологична САЩ армия

Томахавките погребаха мита за непобедимата високотехнологична САЩ армия


САЩ армия или пародия !
В петък сутрин целият западен свят изцвили радостно, че САЩ са нанесли удар с крилати ракети Томахоук по авиобазата Шайрат в сирийската провинция Хомс, от която уж са излетели самолетите на ВВС на страната, които уж са извършили атака с уж химическо оръжие над уж мирни жители. Малко след това същият този свят изрева, че вследствие на удара, авиобазата е станала на парчета, на пух и прах, изравнена със земята.

Отрезвяването дойде след като първо Министерството на отбраната на Русия показа данни от своя обективен контрол, а по-късно в интернет и медиите се появиха фотографии и видеорепортажи от „изравнената“ със земята авиобаза.
Ужас и потрес. Оказва се, че от 59 ракети едва 23 са достигнали района на авиобазата. Също така се оказва, че нито полосата за излитане и кацане, нито пътечките за рулиране са повредени. А американските и други васални медии тръбяха, че пистата е като швейцарско сирене, че са унищожени десетки сирийски самолети. Ох, това със самолетите си е за смях. Оказва се, че са унищожени шест самолета, които са били на евентуален ремонт или за утилизация, намиращи се в няколко хангара, а читавите самолети на открито са си цели целинички.

Та дори и долетелите до авиобазата 23 крилати ракети са показали завидна неточност. Къде са останалите 36 … един бог знае. Няколко са паднали в различни малки населени места, като са убили цивилни граждани, сред които деца. Това с убийствата на мирни граждани и деца си е запазена марка за американската „високотехнологична“ армия.
Нямаше да пиша това, ако постоянно не ни набиваха в главите как САЩ имали най-модерната и въоръжена с високотехнологично оръжие армия. Как ракетите им попадали точно, ама супер точно, направо в десетката. Че и филмчета рекламни колкото искаш.

Оказва се обаче, че на хартия всичко е ОК, филмчета всичко е ОК, но на практика е безнадежден случай.
Дори и да приемем, че това са стари ракети, то излизат на преден план – качество на оръжието и неговата поддръжка. При такава ниска ефективност с оръжие което струва няколко милиона долара, излиза, че нито е качествено, нито е толкова високотехнологично и високоефективно, нито се поддържа качествено, а да не говорим, че вероятно и бойците от прехвалената и „непобедима“ американска армия не умеят да боравят добре с него.

И докато американските Томахоук показаха ефективност на достигане до целта към 40% и точност на поразяване около 10%, то руските крилати ракети „Калибр“ демонстрираха 100% по достигане до целта и по точност на поразяване.
Е, поне на практика самите американци ни демонстрираха, че нито са най-високотехнологичната нация, нито оръжието им е читаво, нито армията им става за нещо. С една дума държава тип въздух под налягане.
Източник: news-bulgaria.info


Loading...

Ние от wars.bg първи писахме за това !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.