Стефан Пройнов: Най-скъпият танк в света е руски


Стефан Пройнов: Това не е провокация, това е истина. През 2017г. Британски колекционер на име Ник Мийд копува от Ebay руски танк Т-54/69 за малко над 30 000 британски лири.

Ник Мийд живее във ферма, разположена в малкото селце Хелмдън в Англия и неговото хоби и колекционерска страст да колекционира танкове и бронебойни машини го кара често да проверява най-големият електронен пазар Ebay.


По време на войната в персийският залив 1990-1991г Кувейт използва основно руско въоръжение.
Т-54 се доказват в горещите пустинни региони като надеждни и устойчиви машини, макар и старо поколение те понасят добре високите температури на пустинята.

Именно заради техническата си способност около 300 танка Т-54 са били продадени от СССР на Ирак през периода 1959-1968г.
В крайна сметка бронираната машина е заловена от международната коалиция и след това е изпратена във Великобритания.
Така и той попада в Ebay, а от там в Ник Мийд и се озовава в фермата му.
Фермата на Ник Мийд прилича на малко военно поделение там той е разположим над 150 танка и дузина бронирани машини.
Стефан Пройнов: Защо казваме, че руският танк е най-скъпият в света?

Тази стара машина е натъпкана с модерна техника нито е рядък колекционерски модел, а напротив – най-масовата е, но Ник Мийд открива в резервоара на машината 5 златни кюлчета с тегло над 5 килограма на стойност над 2 000 000 лири, което на практика превръща руската бракма в най-скъпият танк. Тази находка предизвиква огромна сензация не само на острова и бе отразена от всички големи медии по света.


Loading...

Британският Сън снимаха филм дори за това злато.
Ник Мийд той вярва, че златото е плячкосано от иракски войници, които са използвали резервоара на Т-54 в Кувейт по време на войната в Персийския залив и по някакво зла участ за тях танкът е бил пленен.
Стефан Пройнов казва: Всяко щастие е дело на нечие нещастие и така Щастието за Ник е на стойност над 2 000 000 лири.
Стефан Пройнов: В хилядолетната си история по цялото кълбо на земята ни са се водили войни, в които плячката е неизменна част.

И ако златото е било пренасяно и укривано в пещери и тайни трезори и после е търсено от иманяри и търсачи на съкровища то в този случай съкровището само е отишло при колекционера на танкове Ник Мийд.

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.