Спецчастите в САЩ искат руско оръжие

Спецчастите в САЩ искат руско оръжие


Специалните части на САЩ искат аналози на руско оръжие
Специалните части на САЩ помолиха американските учени да им разработят аналози на руското оръжие.
Това съобщава изданието The Washington Post.
„Контролиращото повечето елитни подразделения в САЩ Командване на специалните операции изучава възможността за разработването и производството от американски компании на модели на руско оръжие, аналогично на АК-47, което навсякъде се използва в районите на военни действия”, съобщава източник.

В запитването на командването са включени образци като „прославилият се в целия свят автомат АК-47 и снайперовата пушка Драгунов, руски картечници и 14.5 милиметрови авиационни картечници”.

Необходимостта от изготвянето на аналози на руските оръжия възникна заради проблемите, с които се сблъскват американските военни по време на въоръжени операции в Близкия изток.
Изданието съобщава, че американското оръжие на командосите от САЩ автоматично ги прави цели за другите групировки. Също така се съобщава, че американското оръжие е твърде сложно за обслужване.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.