Сирийските „Печори-2М“ са готови да отбият евентуално въздушно нападение над Дамаск

Сирийските "Печори-2М" са готови да отбият евентуално въздушно нападение над Дамаск
Предполага се, че сирийската войска разполага с 12 оперативни системи „Печора-2М“, които с помощта на Русия са напълно модернизирани.

На разположение на военните в арабската страна са и съвременни цифрови технологии, които позволяват тази система да се използва срещу различни цели, летящи със скорост от 3600 км/ч.

На фона на опасността от американски удар по Сирия средствата за ПВО на тази страна продължават да са в състояние на повишена бойна готовност.

Наред с комплексите „Бук-М2Е“ и „Панцир-С1“, на пост стоят и „Печора-2М. В мрежата се появи снимка на пусковата установка на модернизирания ракетен комплекс, разположен на позиция.

За разлика от експонираните в медии „Букове“ и „Панцири“, модернизираната С-125 много рядко попада в обектива на фотоапаратите и повечето публикувани снимки са направени през 2012 г., когато в Сирия се проведоха последните мащабни военни учения.

В момента сирийската армия разполага с 12 комплекса „Печора-2М“, които с помощта на Русия са напълно модернизирани.

На разположение на военните в арабската страна са и съвременни цифрови технологии, които позволяват тази система да се използва срещу различни цели, летящи със скорост от 3600 км/ч.

Благодарение на това оръжието вече може да унищожава различни летателни апарати: крилати ракети, самолети с различно предназначение, включително и такива с технологията „стелт“.

Обсегът на поразяване на подобни цели достига 28 км при височина на полета от 20 м до 25 км, а скоростта им може да достигне 1000 м/с.

Благодарение на шасито МЗКТ-8021 с колесна формула 6х6 установката може да избегне ответен удар, развивайки скорост до 60 км/ч. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.