Световната полиция конфискува 650 антични златни съдове и накити


Стефан Пройнов: Понякога се шегуваме, че САЩ са като световна полиция. Там където няма ред и сигурност те въдворяват такава, а там където има големи залежи на петрол и злато те въдворяват спокойствие на техните корпорации.

Стефан Пройнов: Там където има петрол хората живеят в условие на война, а там където има злато хората живеят в условие на бедност. Нищо лично просто по-силният взема благата на по-силният от векове наред. Всички велики империи са се стремили към това и безброй са примерите в световната история от хилядолетия насам. Спомняме си Ирак и свалянето на режима на Саддам Хюсеин.

Но малцина знаят, че: „Нимродските съкровища“ от над 650 златни парчета са открити при разкопки през осемдесетте години на миналия век и тайно са депозирани в хазната на Централната банка на Ирак. На снимките по-долу американските окупационни войници отвориха съкровищата и ги представиха на хората през 2003 г., а после изчезнаха иракското правителство казва, че все още е в хазната на Централната банка, докато някои отричат това американските сили са обвинени в кражба тях.

Това съкровище е едно от най-големите съкровища на древния свят и историята и цивилизацията на Ирак.

Снимки : أحمد الملاح Ahmed AlMallah

Естествено световната полиция си има свои бази по целият свят и за тях на практика митници няма – те могат да внасят и изнасят всичко във всички посоки на света. Какво се случи със скитските съкровища в Украйна?

Какво се случва със златните находища у нас? Най–вероятно каквато се е случило със златото на инките по времето на идването на Конкистадорите. Бяхме свидетели и как терористите от Ислямска Държава грабиха музей и унищожаваха световно богатство.

Дали в страните с внесена Демокрация в източна Европа и бази на световната полиция се подменят артефакти от световно значение по музеите, не знам?

Дали някой колекционери от България не получиха призовка от световната полиция също остава въпрос без отговор?

Но със сигурност по-големият изяжда по-малкият в природата. А със световната полиция шега не бива!

Източник: archeology.news


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.