САЩ осъзнаха безпомощността на своите задгранични бази пред руските ракети

САЩ осъзнаха безпомощността на своите задгранични бази пред руските ракети
САЩ са инвестирали много време и ресурси в защитата си от балистични ракети, но са забравили заплахата от руските и китайските крилати ракети и дронове, които биха могли да унищожат американските бази в чужбина, пише The National Interest.

“Американското министерство на отбраната посвети една голяма част от епохата след Студената война да въвежда наземни и морски кинетични оръжия, които да прехващат балистични ракети”, гласи доклад на американския Център за стратегически и бюджетни оценки (ЦСБО).

Междувременно, според The National Interest, Москва и Пекин са натрупали голям арсенал от управляеми оръжия, които биха могли да застрашат американските бази в чужбина. Сред заплахите, цитирани в доклада, са руските ракети “Искандер” и хиперзвуковата система “Кинжал”.

Експертите смятат, че Агенцията за противоракетна отбрана на САЩ не разполага с достатъчно знания и пари, за да разработи надеждна “система на системите”, която да осигури защита срещу “масивен залпов огън” по най-важните инфраструктурни точки в рамките на Съединените щати, както и по военни съоръжения на САЩ в чужбина.

По-рано The National Interest публикува статия, която разяснява “защо не бива да се шегуваме” с руската ПВО система С-400. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.