Руската армия ще получи С-500 по-рано от планираното

Руската армия ще получи С-500 по-рано от планираното
Вицепремиерът на Русия Юрий Борисов съобщи, че успешните изпитания на системите за ПВО С-500 ще позволят да започнат серийните доставки преди планираните срокове.

“Успешните предварителни изпитания позволиха на министерството на отбраната на Русия да вземе решение за съкращаването на сроковете за начало на серийните доставки във войските на дадената зенитна ракетна система.

В резултат на това комплексите С-500 ще започнат да постъпват в зенитните ракетни полкове още в близките години”, съобщи Борисов.

В момента се водят поетапни изпитания на различни елементи на ЗРС С-500 с провеждането на пускове на нови ракети, нямащи аналог в света”, цитира думите му “Взгляд“.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу по-рано съобщи, че доставките на С-500 за войските ще започнат през 2020 година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.