Руската армия изстреля междуконтинентална балистична ракета „Ярс“: Целта бе поразена на Камчатка

Руската армия изстреля междуконтинентална балистична ракета "Ярс": Целта бе поразена на Камчатка


Ракетата е изстреляна на космодрума „Плесецк“ в Архангелската област. Целта е ударена на полуостров Камчатка, разположен в най-североизточната част на Русия
Успешното изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета РС-24 „Ярс“ бе извършено на космодрума „Плесецк“, разположен в Архангелската област. Ракетата удари тренировъчната цел, която беше на хиляди километри на военния полигон „Кура“ на полуостров Камчатка. Това съобщи в сряда информационната служба на министерството на отбраната, цитирана от руския интернет портал ТАСС.

„В сряда, 6 февруари, в 11:31 ч. московско време, на космодрума „Плесецк“ бе изпълнено ракетно обучение с изстрелване на междуконтинентална балистична ракета на твърдо гориво „Ярс“, мобилно базирана, способна да носи блок с няколко независими ядрени бойни глави. Учебната ракета успешно удари целта си на полигона „Кура“ (Камчатка). Всички задачи са изпълнени успешно и в пълен обем“, казаха от министерството на отбраната.

„Основната цел на това учение бе да се проверят технико-тактическите и летателните характеристики на перспективния ракетен комплекс“, казаха от военното министерство.

Ракетната система РС-24 „Ярс“ е стратегическо оръжие, въоръжено с междуконтинентална балистична ракета на твърдо гориво, носеща блок с няколко независими ядрени бойни глави. Тази ракета е разположена на мобилна платформа, откъдето обикновено се изстрелва. Целият комплекс е разработен в Московския институт по топлотехника под ръководството на академика от РАН Юрий Соломонов. Представлява дълбока модификация на ракетния комплекс „Топол-М“.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.