Русия съобщи подробности от срещата Путин – Байдън и каква е договорката

Русия съобщи подробности от срещата Путин – Байдън и каква е договорката
Джо Байдън и Владимир Путин са се договорили да продължат контактите си

Това обяви помощникът на руския президент Владимир Путин – Юрий Ушаков след телефонния разговор между президентите на САЩ и Русия.

„Ще обсъждаме въпросите, които днес засегна Байдън, и разбира се, преди всичко, нашите безпокойства, изложени в двата проектодокумента (за гаранциите за сигурност)”, каза още той.

„Съединените щати разпалват истерия около нахлуването в Украйна, което уж планира Русия, а успоредно с това помпат Киев с оръжие”, посочи помощникът на руския президент, цитиран от ТАСС и БТА.

Така представителят на Кремъл коментира публикацията на вестник „Политико“, според която Байдън в петък в разговор с лидери на съюзнически държави заявил, че Русия можело да нападне Украйна на 16 февруари.

„Ние изложихме нашите съображения и няколко пъти подчертахме, че не разбираме защо е необходимо да се дава на медиите очевидно лъжлива информация за нашите, руските, намерения“, каза той.

„Американците изкуствено раздухват истерия около така нареченото планирано руско нахлуване, сочат даже дати на нахлуването, а паралелно с това заедно със съюзниците си помпат военните мускули на Украйна, отпускат се съществени финансови ресурси за модернизиране на украинската армия, увеличава се броят на изпращаните военни инструктори“, заяви Ушаков.

По думите му в последните дни и часове ситуацията около предвижването на руските войски на тяхна собствена територия „просто е доведена до абсурд“.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.