Русия модернизира хеликоптера „Алигатор“ Ка-52 на базата на бойния опит от Сирия

Ка-52..
Пакетът за модернизация ще се съсредоточи основно върху подобряване на оптико-електронната система за откриване и разпознаване на цели, както и върху инсталирането на по-силни генератори, които ще осигурят повече енергия за по-ефективна работа на въздухоплавателното средство.

Бойните хеликоптери Ка-52 „Алигатор“ ще бъдат модернизирани въз основа на бойния опит от Сирия. Конкретно ще се подобри ефективността на генератора и оптико-електронния блок на оборудването. Това съобщи пред руски журналисти генералният директор на холдинга „Вертолеты России“ Андрей Богински, цитиран от интернет портала ТАСС.

„Пакетът за модернизация се основава на резултатите от Сирия. Вече работим по подмяната на генератора, което ще осигури по-голямо количество енергия. Комплексната модернизация на хеликоптерите Ка-52 и Ми-28 ще включва подобряване на оптико-електронната система особено по отношение на по-ефективното откриване и разпознаване на цели“, каза първият човек на холдинга.

По неговите думи планът за модернизация на вертолетите Ка-52 и Ми-28 се изпълнява от холдинга „Вертолеты России“ по искане на министерството на отбраната.

Ка-52 „Алигатор“ е бойно-разузнавателен хеликоптер, предназначен за борба с танкове, бронирана и друга бойна техника, вражески живи сили, хеликоптери и други въздушни обекти в предната част на отбраната и тактическата дълбочина на фронта при всякакви климатични условия.

Той е оборудван със съвременна авионика, съчетана със съответните оръжия. Задвижва се от мощен двигател с коаксиална схема, който осигурява на „Алигатор“ отлични маневриращи характеристики, включващи изпълнението на сложни фигури от въздушния пилотаж. Ка-52 е оборудван и със система за радиоелектронна защита, устройство за намаляване на топлинната отразяваща способност, както и средства за активна защита от леки мобилни системи за ПВО.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.