Рогозин посочи защо Русия пази в “тиха тайна” страшни оръжия

Рогозин посочи защо Русия пази в "тиха тайна" страшни оръжия


Не трябва постоянно да дрънкаме с тях, а ако се наложи да удивим колегите в критичен момент, обясни оръжейният вицепремиер
До 2020 г. Русия ще обнови стратегическите си ядрени сили(СЯС), не на 70, а на 100%, обяви вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който отговаря за отбранителната промишленост и превъоръжаването на руската армия. “Формирането на техническата основа на СЯС върви с изпреварващи темпове и ние ще ги обновим изцяло още до 2020 г.”, заяви Рогозин по тв канала “Россия 24”.
Вицепремиерът напомни, че до 2015 г. армията и флотът трябва да са снабдени с “ултрасъвременни оръжия” на 30%, а до 2020 г. – на 70%. Тези оръжия, ще бъдат управлявани дистанционно, извън зоната на преките бойни действия и ще позволят да няма масови жертви сред личния състав, обясни Рогозин. “Войникът всъщност ще се превърне в оператор на модерна оръжейна система”, каза той.

При това Русия ще създаде такава компактна и боеспособна армия, която да може при необходимост да бъде прехвърляна на “който и да било театър на военни действия”, без да се налага да се поддържат масови въоръжени сили както преди, допълни той.

Рогозин се спря на няколко нови видове стратегически оръжия като посочи, че е започнало изграждането на три суперподводници, които “ще могат да поразяват цели по всяко време във всяка една точка на земното кълбо и да се сражават с цели флотове”.

През тази година върви превъоръжаването на полковете от ракетните войски със стратегическо предназначение с ракетни комплекси “Ярс” с мобилно базиране, а Козелското ракетно съединение ще получи такива комплекси със стационарно базиране. Като цяло разходите на министерството на отбраната на Русия за превъоръжаване през 2014 г. ще възлязат на 2,3 трилиона рубли.

Руско секретно оръжие


Loading...

“Но трябва ли да удивляваме нашите колеги и трябва ли постоянно да дрънкаме с всичките си оръжия , за да ги удивим? Все пак нещо трябва да пазим в тиха тайна и да ги изненадаме в най-критичния момент”, коментира в заключение Рогозин.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

Comments are closed.