Първият дълбоко модернизиран ракетоносец Ту-160М влиза на въоръжение до края на 2021

Първият дълбоко модернизиран ракетоносец Ту-160М влиза на въоръжение до края на 2021

Първият модернизиран стратегически бомбардировач-ракетоносец Ту-160М ще бъде предаден на руското министерство на отбраната през 2021 г., тъй като производителят вече е започнал работа по него.

Това каза за “Интерфакс” генералният директор на “Туполев” Александър Конюхов. Той добави, че доставката е планирана за края на 2021 година.

Според експерти по отношение на външните характеристики новият самолет ще бъде същият като Ту-160. Но бойните му възможности ще се подобрят значително, включително поради разширяването на спектъра от оръжия.

Той ще получи и нова серия двигатели НК-32. Те ще позволят да се увеличи обхватът на полета на стратегическия бомбардировач-ракетоносец с 1000 км, пише “Российская газета”.

Първият стратегически ракетоносец, построен от нулата по модернизирания проект Ту-160М, ще бъде предаден за тестване в края на следващата година. Смята се, че ще бъдат създадени десет Ту-160М.

Ту-160 е свръхзвуков стратегически бомбардировач-ракетоносец с променлива стреловидност на крилото. За особената си грация той получи прякора “Белия лебед”. Самолетът е предназначен да поразява обекти в тила на противника. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.