Путин: По въпросите на сигурността няма накъде да отстъпваме – ракетни системи от Украйна ще стигнат за четири до пет минути до Москва

Путин: По въпросите на сигурността няма накъде да отстъпваме – ракетни системи от Украйна ще стигнат за четири до пет минути до Москва
Руският президент Владимир Путин каза, че по въпросите на сигурността Русия е била „поставена“ на такава линия, от която няма накъде да отстъпи, цитират думите му руският вестник “Российская газета“ и “Фокус”.

„Искам на всички да стане ясно, както у нас, така и в чужбина, на нашите партньори, за да е ясно: това дори не е границата, която не искаме някой да преминава.

Въпросът е, че вече няма къде да отидем, “- каза той в интервю за програмата „ Москва. Кремъл. Путин“ по телевизионния канал „Россия-1“

Президентът отбеляза, че след като Западът достави ракетни системи на Украйна, те ще стигнат за четири до пет минути до Москва.

“Е, къде да отидем тогава? Просто ни докараха до такова състояние, че трябва да им кажем: Спрете! Това е целият смисъл”, каза Путин.

Президентът подчерта, че отговорът на Русия на разширяването на НАТО на изток може да бъде много различен. Окончателното решение зависи от предложенията на руски военни експерти, каза президентът.

Но основната цел на Руската федерация е да постигне споразумения със Запада за гарантиране на сигурността на страната.

“Нашето предложение е открито и разбираемо. Искахме обществеността както на Русия, така и на Украйна, и обществеността на Европа, Съединените щати, да разберат каква е нашата идея, какво бихме искали да приложим по време на този преговорен процес. Аз не виждам нищо лошо тук“, каза Путин, визирайки предложението на РФ за гаранции за сигурност.

В същото време президентът отбеляза, че Русия има опасения, че всяко предложение от наша страна ще бъде използвано, за да се запълни с „разрушителна работа по създаване на заплахи за нас в съседните ни страни, на тяхна територия“.

„Те ще говорят безкрайно, безкрайно ще говорят за необходимостта от преговори и няма да правят нищо, освен да напомпват съседната страна с модерни оръжейни системи и да увеличат заплахата за Руската федерация, с която трябва да направим нещо, някак си да живеем“, каза Путин.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.