Поредната гербаджийска „калинка“

Поредната гербаджийска „калинка“
Поредно гербаджийско назначение в 12 без 5. Принципа да назначим наще хора на високоплатени длъжности пък дали стават или нестават, няма никакво значение.

Да си некомпетентен и да си на висок пост е запазена марка на ГЕРБ. А да си хрантунтик на държавата и да смяташ, че тя ти е длъжна е запазената марка на семейството на единствения четиризвезден генерал в държавата – генерал Емил Ефтимов-началник на отбраната.

Той зае най – високата длъжност в Българската армия без да се е изкачил по стълбичката на военната йерархия и без да е бил командир на някоя от видовете въоражени сили, а сега командва армията.

„Военна“ тайна за него е, че се възползва максимално добре от всички облаги на службата, от това да ползва служебната си кола в Брюксел докато заема международна длъжност там като лична до това да не намира причина и до момента да си купи личен автомобил, като продължава да ползва служебния си автомобил за лични цели и шофьорите на министерството на отбраната всеки Петък са командировка до Варна, за да може начланика да се прибере в родния си край.

Човека, който командва Българската армия и трябва да взема бързи и компетентни решения при не дай боже военне конфликт, не може да вземе решение за елементарни битовизми и затова нежната му половинка се зае с обзавеждането на служебния му кабинет при завръщането му от международната длъжност в Брюксел, което е безпрецедентен случай в Министерството на отбраната.

Сега той е решил да уреди и нея на висока позиция. Той й е избрал да стане ГЛАВЕН СЕКРЕТАР на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно – почивно дело“. Основната дейност на агенцията са почивните домове, военните клубове, служебните жилища и общежития на отбраната. А в задълженията на длъжността, която си е избрала е да ръководи цялата административна част на тази дейност.

Високо отговорна длъжност, която изисква много знания, опит и качества за справяне с такъв огромен обем работа и специфични познания за дейността. Всички тези качества благоверната на началника на отбраната не притежава по една проста причина. Тя е детска учителка и единствената й ръководна длъжност е била като директор на детска градина във Варна. Може би единствената област, където би била компетентна, то ще бъде по отношение на детските градини, които същото са в дейността на тази агенция, но това едва ли е достатъчно, за да заемеш тази длъжност.

Не коментираме и факта, че тя чисто законово не отговаря на изискванията на длъжността, защото по изискванията на Класификатора на длъжностите се изисква 7 години професионален опит, а като детска учителка или като експерт в инспектората на Министерство на образованието едва ли е придобила.

Всички, които я познават казват, че е амбициозна, нагла и безкрупулна, когато става въпрос за личния й комфорт и облагодетелстване.

В Министерството на отбраната върви слух, че това е едно от условията, които трябва да изпълни Каракачанов, за да остане под крилото на ГЕРБ и да му бъде осигурено депутатско място.

Е, за пореден път ще се сдобием с недоразумение на висок пост, както мъжът й така и тя! Да ни е честито!


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.