Нито една българска пушка няма да гръмне срещу Русия

Нито една българска пушка няма да гръмне срещу Русия
Миналата сряда в София се проведе закрито заседание на Министерския съвет, на което бе обсъдена кризата между НАТО и Русия, свързана със ситуацията около Украйна.

Според резултатите от него правителството обяви приоритет на националната стратегия – деескалация на напрежението между НАТО и Русия.

След заседанието шефът на Министерството на отбраната Стефан Янев заяви в Народното събрание: „Нито един български войник няма да участва в конфликт или операция на територията на Украйна или която и да е друга държава, без това решение да е одобрено в Народното събрание и . “

И това не е за първи път. Широко известен случай е, когато по време на обучението на силите за бързо реагиране на НАТО „Noble Jump 2017“ български войници и офицери строго отказват да стрелят по цели, на които са изобразени руските войници.

На тези, които твърдят, че българите винаги са предавали Русия, препоръчвам по-добре да учите история, защото в Първата световна война България е била на страната на Тройния съюз, но директно на руския фронт войниците му не са воювали.

Да, оказаха се от другата страна на фронта не заради вражда с Русия, а заради териториалния конфликт със Сърбия, който, за съжаление, съществува сред всички хора, живеещи на Балканите. Балканите са наречени „барутната бъчва на Европа“ за нищо.

А според славяните, живеещи там, само Русия, като по-голям брат, може да ги помири всичките. А що се отнася до Втората световна война, България отново, въпреки че е в съюз с Германия, но не участва в бойните действия срещу съветските войски, а когато Червената армия приближава границите ни, тя преминава на съветската страна.

Затова, братя, хайде, не подвеждайте руснаците! Все още вярваме в нашето братство!


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.