Николай Цонев

Николай Цонев
Днес 9-ти Юни рожден ден празнува Николай Георгиев Цонев

Той е политик , общественик, ексминистър на отбраната сега лидер на партия “Нова Алтернатива”!

Има висше инженерно и военно образование от ВНВАУ „Г. Димитров“ – Шумен и от Военната академия за противовъздушна отбрана “А. М. Василевски“ в Киев. Магистър по икономика в УНСС и по философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Доктор по маркетинг в УНСС и дългогодишен преподавател в катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“. Има следдипломни и професионални квалификации в Институт по общественост и политика в Холандия, Висша административна школа в Рим, Немски университет за административни науки Шпайер, Федерална академия по публична администрация Берлин и др.

Преди да бъде избран за министър на отбраната, Николай Цонев работи като управител на няколко компании, ангажирани в сферата на леката промишленост. От 1999 до 2000 година той ръководи дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната. През 2001 година става съветник на военния министър Николай Свинаров, а през 2002 оглавява Изпълнителна агенция „Социални дейности“ към МО.

В изпълнение на управленските си позиции, той отговаря за осъществяването на редица стратегически реформи в Българската армия и в сектор „Сигурност“.

По време на управлението си като министър, той изменя Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС) и предоставя на служителите от въоръжените сили множество социални стимули, продиктувани от промяна на статута на служителите от БА от наборна служба в професионална армия. Заедно с това, той предприема финансови оптимизации, които позволяват бюджетът на Министерство на отбраната да достигне размер от близо 2% от брутния вътрешен продукт на България.

На 24 април 2008 година е избран за министър на отбраната и остава на този пост до смяната на кабинета на 27 юли 2009 година. На 24 юни 2012 година, на учредителното събрание на ПП „Нова Алтернатива“ е избран за председател на партията.

Партията има центристка ориентация и изповядва патриотично-либерални идеи. Макар и за кратко Николай Цонев успява да запише със златни букви името си в Българската армия, той успява да вдъхнови и издигне духът на Българската армия с множество социални стимули и придобивки българските войници – с чест и гордост носят пагона и дисциплината, и моралът, и мотивацията са били на висоти за който може да се завиди !Николай Цонев
Българските войници с чест са изпълнявали мисиите си в чужбина и у нас !

След ерата на Николай Цонев започва и истинският упадък на Българската армия като те губят стимулите си и мотивацията си докато се стигне до сегашното положение !


Loading...

Ние от екипът на Wars.bg и от Ваше име искаме да поднесем нашите пожелания за здраве, щастие и успехи в личен и професионален план на ексминистър на отбраната Николай Цонев!Николай Цонев
И ако Свети Георги е патрон на Българската армия, нека го закриля!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.