Напрежението расте! Иде ли нова Световна война след това, което направиха Беларус и Китай?

Напрежението расте! Иде ли нова Световна война след това, което направиха Беларус и Китай?
Беларус и Китай са установили тясно военно-техническо сътрудничество, както и взаимодействие в сферата на сигурността, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, предава ТАСС.

„По-тясно сътрудничество [от това с Беларус – ТАСС] по тези въпроси Китай вероятно няма с нито една друга държава. В нашия регион обстановката сега не е по-добра отколкото във вашия, имаме си своите огнища на напрежение“, заяви Лукашенко.

По негови думи, Беларус е необходимо да притежава оръжие, което „не би позволило в перспектива която и да е държава да извърши агресия срещу нея“, уточнява Фокус.

Лукашенко отбеляза, че Китай притежава ядрено оръжие и затова в обозримо бъдеще никой не би посмял „да погледне тази страна накриво, защото тя има адекватен отговор“.

„Става дума за най-съвременно оръжие, в това число ядрено. Ние също имахме нужда от някакво оръжие за сдържане. И Китай ни помогна да създадем такова оръжие“, каза беларуският държавен глава.

Той отбеляза, че „за Беларус и Китай не съществуват затворени теми и ние създадохме такова оръжие – конвенционално, високоточно оръжие с голям обсег на действие“.

Става дума за беларуската реактивна система за залпов огън „Полонез“, която преди две години успешно премина изпитания в Китай.

Лукашенко изрази благодарност на китайската страна за тази възможност.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.