Най-новата арктическа техника и танкът „Армата” преминаха по Червения площад (ВИДЕО)

Най-новата арктическа техника и танкът „Армата” преминаха по Червения площад (ВИДЕО)
Най-новите зенитни ракетни комплекси „Тор М2ДТ” и „Панцир СА” преминаха по Червения площад в хода на Парада на Победата по случай 72-рата годишнина от края на Великата Отечествена война

ЗРК са създадени на базата на бронетранспортьорите ДТ-30 и са способни да се придвижват по пресечена и заблатена местност, където не може да премине нито една друга колесна техника.

„Тор” – тактически ракетен комплекс, създаден за решаването на задачи на ПВО на равнище дивизионно звено, в частност за прикриване на системите за ПВО С-400 „Триумф”.

ЗРК „Панцир” е способен да води огън по цели в движение и може да бъде използван за прикриване на колони от техника.

Освен това, по Червения площад тази година преминаха няколко други десетки единици военна техника, включително легендарният танк от времето на ВОВ Т-34-85, бронираните автомобили „Тигр-М”, БМП-3, БМП „Курганец-25”, танк Т-14  „Армата”, ЗРК „Искандер-М”, ПГРК „Ярс” .
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.