Най добрият десантен кораб в светът е Руски

Най добрият десантен кораб в светът е Руски
Най добрият десантен кораб в светът е Руски

Вихърът на въздушна възглавница: десантният катер „Зубр“
Вижте кой е най добрият десантен кораб !

„Зубърът“ (на заглавната снимка) практически не се вижда, когато е в движение, създава впечатление, че към брега се носи стълб от морска пяна. Но в един момент най-големият и най-бързият десантен кораб в света тежко стъпва на брега с ужасяващо бучене и тогава могат да бъдат разгледани четирите му огромни въздушни перки на кърмата, обвити в пръстеновидни обтекатели, и гъвкавата „пола“, която създава въздушната възглавница. Благодарение на нея катерът „се носи“ над водата.wars.bg,

„Зубърът“ може да превозва тежка техника, десантни групи и да ги стоварва на не оборудвани брегове. И освен това, този кораб е истински всъдеход. Той може да се придвижва не само по вода, но и по суша, и върху лед, преодолявайки препятствия до метър и половина.


Loading...

Освен в Русия, „Зубр“ е приет на въоръжение и в Гърция.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.