Моторизираните единици на Западния военен окръг тренират бой с дронове-самоубийци

Моторизираните единици на Западния военен окръг тренират бой с дронове-самоубийци

Моторизираните единици на Западния военен окръг тренират бой с дронове-самоубийци.
На учения във Воронежка област мотострелковите подразделения, подкрепени от бронетранспортьори, се противопоставиха на бойни дронове на условен противник. Това съобщиха от пресслужбата на Западния военен окръг, цитирани от „Взгляд“.

В мрежата се появи и видео от боя.

В експерименталните учения първоначално предните патрули на противника бяха привлечени в зона със стрелба, където бяха покрити с артилерийски огън. След това противникът вдигна във въздуха дронове-камикадзета, които трябваше да унищожат командния пункт. Мобилният щаб бе прикрит с димна завеса, активирани бяха подразделенията за химическа защита. Специалистите от екипите за радиоелектронна борба блокираха каналите за управление на дроновете, а бойците от мотострелковите подразделения с помощта на бронетранспортьори БТР-82А свалиха няколко от безпилотните апарати.

Отработено бе и отражение на атака на условния противник срещу щаба. Ролята на диверсанти в учението „играха“ спецназовци.

„Експерименталното учение продължи 7 дни под ръководството на командващия на войските на Западния военен окръг генерал-полковник Александър Журавльов и приключи на 24 февруари. В тях бяха задействани около 2000 военнослужещи и над 300 единици военна техника“, разказаха от щаба на Западния военен окръг.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.