Министерството на отбраната ще покаже отнети от терористите в Сирия оръжия

Министерството на отбраната ще покаже отнети от терористите в Сирия оръжия
Министерството на отбраната на Русия в рамките на Международния военнотехнически форум „Армия-2017“ ще представи изложба, посветена на операциите на Въздушно-космическите сили в Сирия.

От ведомството ще покажат трофейните оръжия, отнети от терористите, съобщи във вторник (8 август) представител от министерството Александър Миронов, цитиран от ТАСС.

Форумът „Армия-2017“ ще се проведе между 22 и 27 август на територията на конгресно-изложбения център „Патриот“, полигона Алабино и летище Кубинка, както и във всички военни окръзи и в Северния флот.

„Към основните особености на предстоящия форум трябва да се отнесат (…) разположената в парк „Патриот“ изложба, посветена на дейностра на групите от руски войски в Сирийската арабска република, и експозицията на трофейните оръжия, заловени от международните терористични групировки в Сирия“, заяви Миронов по време на брифинг с чуждестранни военни аташета, акредитирани в Москва.

Освен това по време на форума ще се проведе второто първенство по „безпилотен биатлон“.

Миронов също така съобщи, че към днешна дата участието си във форума са потвърдили над 1200 предприятия и организзации.

„Ще бъдат демонстрирани над 18750 експоната. Национални изложби ще представят 7 държави:

Армения, Беларус, Казахстан, Китай, Пакистан, Словакия и ЮАР“, добави представителят на МО. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.