“Калашников” пуска ловна версия на спортна карабина

Концернът “Калашников” догодина ще представи карабина, подобрена по молба на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, съобщи в интервю за ТАСС генералният директор на компанията Алексей Криворучко.

“Карабината, с която стреля Дмитрий Олегович (Рогозин), е създадена за спортисти, състезаващи се на Световното първенство (по практическа стрелба).

Вицепремиерът на Русия предложи на базата на тази карабина да се създаде ловен вариант. В момента работим по него и ще го представим догодина”, каза Криворучко.

По-рано Рогозин предположи, че ако се увеличи калибърът на помповата карабина до “Калашников” от 7,62х51R може да се превърне в оръжие за ловци.

Руският вицепремиер разказа, че самият той е ловец и е попадал в най-различни ситуации, включително например случаи, в които към човек се приближава мечка и той не може да я спре с изстрел. “Стреляш в нея, а тя се приближава. Как да я спреш?


Loading...

Ето такова помпово оръжие, което е крайно надеждно, просто, може да стане много популярно сред ловците, а не само сред спортистите”, каза Рогозин. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.