Какво ще представи Русия на авиоизложението в Бурже?

Какво ще представи Русия на авиоизложението в Бурже?

Русия на авиоизложението в Бурже…
Руската авиопромишленост ще се бори за цивилния пазар на Латинска Америка и Югоизточна Азия, като предложи своите хеликоптери “Ансат” и самолета-амфибия Бе-200.

За първи път след обединението на Крим с Русия през 2014 г. и кризата в отношенията с Европа, руската авиопромишленост представя своята техника на авиосалона в Бурже (Франция). Русия ще представи продукти с гражданско и двойно(военно и цивилно) предназначение, тъй като Москва има малък шанс да изнася военни самолети в страните от НАТО.

Тази година най-голямото европейско авиоизложение ще включва хеликоптери “Ансат” и самолети-амфибии Бе-200.

Самолет за спасители

Бе-200 е самолет-амфибия, използван от министерството на извънредните ситуации. Служи за гасене на горски пожари и за спасяване на хора в недостъпни райони.

Бе-200

Основната характеристика на “амфибията” се състои в това, че този самолет взема вода при кацане в езеро или по широка и дълбока река, запълвайки резервоарите си. Ето защо тази техника се купува най-вече от страни с широки реки и езера, като страните от Югоизточна Азия и Латинска Америка.

Това е самолет с двойно предназначение (военно и цивилно). Резервоарите му поемат 12 тона вода (те имат 8 секции, така че водата може да се изпуска едновременно или поотделно) и в същото време самолетът може да превозва 8 тона товар.

Интересен е фактът, че първоначално този самолет има много различно оборудване и предназначение. Известно време се водиха преговори с Rolls-Royce за производството на двигатели за модел, който да бъде популяризиран на западния пазар.

По-късно обаче от министерството на отбраната и министерството на извънредните ситуации решиха да произвеждат самолета в родни фабрики, за да се избегне зависимост от политическата ситуация.

Хеликоптер “Ансат”

Тази машина принадлежи към класа на леките хеликоптери, които могат да превозват до 1.3 тона товари и 9 души. Хеликоптерът разполага с два двигателя от 620 к.с.

Хеликоптер

В зависимост от оборудването, хеликоптерът може да се използва както за граждански транспорт (пътници, товари), така и за патрулиране на терени и спасителни операции. С пълен резервоар “Ансат” може да измине 520 км с крайсерска скорост от 240 км/час. Може да се издигне до височина от 6000 м.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.