За първи път в света: Руските военни унищожиха US снаряд „Екскалибур“ по време на полет

За първи път в света: Руските военни унищожиха US снаряд „Екскалибур“ по време на полет
Ако доскоро се смяташе, че руските системи за противовъздушна отбрана изобщо не са предназначени да се справят артилерийски боеприпаси,

то сега стана известно, че руските военни са успели да прехванат и свалят американски високоточен снаряд „Екскалибър“.

„Системите за противовъздушна отбрана свалиха две ракети от реактивната система за залпов изстрел HIMARS в района на село Богдановка, Херсонска област.

Управляем артилерийски снаряд Excalibur е бил прихванат в района на село Мирополие, Сумска област “ съобщава Министерството на отбраната на Руската федерация.

Трябва да се отбележи, че основната трудност за прехващане на такива боеприпаси е техният малък размер и високата им скорост. По-специално, снарядът има дължина под един метър и поради особеността на траекторията – вероятността за прихващането му е изключително малка.

Към днешна дата няма доказателства, че такива боеприпаси някога са били унищожавани.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.