Захарова към НАТО: Премахнете всички оръжия от Украйна

Захарова към НАТО: Премахнете всички оръжия от Украйна
Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че деескалацията на напрежението между Украйна и Русия може да се постигне много бързо.

За целта обаче е необходимо премахване на всички оръжия, доставени от западните страни в Украйна, както и прекратяване на дейността на чуждестранните военни инструктори.

Друго условие според Захарова е отказ на Украйна от съвместни учения със страните от НАТО.

От своя страна НАТО трябва да се откаже от политиката на отворени врати и да се откаже от идеята за присъединяване на Украйна към Алианса, предаде Факти.

Руската и беларуската армия започнаха днес десетдневни маневри в Беларус, съобщи руското министерство на отбраната.

Това става в момент на засилено напрежение между Русия и Запада заради Украйна. Целта на учението е подготовка за спиране и отблъскване на външна агресия в рамките на отбранителна операция, се уточнява в комюникето.

Маневрите протичат на пет военни полигона, в четири военновъздушни бази и „различни обекти“ в Беларус, по-специално в района на Брест, който граничи с Украйна.

Според Запада в Беларус са изпратени за целта 30 000 руски военни.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.