Екшън в небето! Британски и френски изтребители летят към руски бомбардировачи над Атлантика

Екшън в небето! Британски и френски изтребители летят към руски бомбардировачи над Атлантика
Най-малко четири британски изтребителя бяха вдигнати по тревога в четвъртък, за да прихванат, както се предполага, два руски бомбардировача, засечено покрай бреговете на Великобритания. Това съобщават западни сайтове, следящи придвижването на военната авиация.

По тяхна информация, две двойки изтребители „Торнадо”, излетели от авиобазите Лоссимут в Шотландия и Конингсби в Англия, са били насочени към район в Атлантика северозападно от Шотландия и югозападно от Ирландия, за да пресрещнат и съпроводят руските стратегически бомбардировачи и самолет-цистерна.

В северната част на Бискайския залив към британските самолети са се присъединили и изтребители  на френските ВВС.


Loading...

При това се отбеляза, че конкретният тип руски самолети към момента все още не е известен. Междувременно, в мрежата се появи запис от радиоразговори, приписвани на руските летци и техните наземни служби.
Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.