В Германия изразиха възторга си от руския проект за бомбардировач ПАК ДА

В Германия изразиха възторга си от руския проект за бомбардировач ПАК ДАГерманското издание „Stern“ публикува материал за руския перспективен комплекс за далечна авиация.

Авторът на статията отбелязва, че през последните години Русия се занимава с модернизацията на своите Въоръжени сили.

Журналистът е на мнение, че руската страна изпреварва всички в разработването на хиперзвуково въоръжение.

Същевременно в материала се отбелязва, че руските бомбардировачи Ту-95, Ту-160 и Ту-22М, които трябва да осъществяват пусковете на най-новите ракети, са доста стари и нямат стелт технологии за разлика от другите модели на конкуренцията на САЩ и Европа.

Поради това ПАК ДА, който се разработва от конструкторско бюро „Туполев“ от 2014 година ще бъде оборудван с два двигателя, а конструкцията му ще бъде изготвена на принципа „летящо крило“.

Първите модели на най-новия бомбардировач се очакват да излетят във въздуха през 2025-2026 г., а серийното производство да стартира до края на 2020-те години.

ПАК ДА в случай на мащабен конфликт ще може да изпълнява задачи по пробиване на противовъздушната отбрана на врага както и да носи ядрени ракети, а основно въоръжение самолетът ще използва хиперзвуковия комплекс X-47M „Кинжал“. 

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG

 – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.