Военни игри: Русия, Китай и ОНД се борят за военни почести

Военни игри: Русия, Китай и ОНД се борят за военни почести
1. Кой не обича миризмата на барут и дизел рано сутрин.

Ами, войници от общо 28 страни със сигурност го обичат, да не говорим за хилядите цивилни, които гледаха третите Армейски военни игри, които се проведоха в Русия, Китай, Казахстан и Беларус

2. Миналата събота на 12 август „бойните действия“ в олимпийски стил приключиха.

3. Войските на страните от ОНД, Африка и Китай се състезаваха в редица различни дисциплини: по водата, във въздуха и на земята.

4. Както винаги, най-горещото събитие на игрите бе танковият биатлон.

5. Не е много по-различно от биатлона със ски, състезателите прекосяват хълмове и стрелят по цели с пушки – обаче с участието на танкове и масивни оръдия, насочени към всичко от камиони до хеликоптери (безпилотни, разбира се).

6. Всички отбори използват руски танкове T-72B3 за битките, с изключение на китайците, които за втора поредна година ползват най-новия си модел танк тип 96А.

7. Освен танковия биатлон, авиационният конкурс привлече много участници. Екипи от пилоти от различни нации управляваха изтребители, натоварени с бомби и стреляха по „лошите“, които се криеха из полетата.

8. Тази година едно от състезанията се проведе в Китай. Страните мобилизираха пехотните си части, за да изпробват уменията им в битка по суша по време на конкурса „Суворовска атака“.

9. Официален представител на министерството на отбраната заяви пред „Руски дневник“, че това състезание се счита за най-трудно, тъй като не се изпитва само умението за стрелба на войниците, но и способността им успешно да прекосяват неизвестни терени.

10. „Тези мъже бяха напълно оборудвани и носеха 20 килограмови раници на гърба си. С всичко това те трябваше да изминат 10 километра независимо от метеорологичните условия, пред които са изправени – проливен дъжд или изгарящо слънце“, каза той.

11. Но те не бяха единствените, които се сблъскаха с природата. Морето не прощава и военните водолази знаят това много добре.

12. По време на състезанието „Дълбочина“ водолазите трябваше да спасят няколко „давещи се“ мъже. Както се оказа, всички бяха успешно извадени на сушата, така че страните могат да се гордеят с военните си пехотинци.

13. Тази година руското министерство на отбраната остана доволно: неговите войници взеха най-много златни медали. Китайците спечелиха втора награда, а казаците заеха трето място.

14. Както друг представител на министерството на отбраната каза за „Руски дневник“ всяка година все повече и повече състезатели присъстват на турнира, а броят на отборите се очаква да нарасне. Руското министерство на отбраната също така покани страните от НАТО да участват в игрите, но за съжаление, но за съжаление поканата беше отхвърлена. Може би следващата година. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.