Боен робот „СКОРПИОН” +ВИДЕО

Боен робот „СКОРПИОН” +ВИДЕО

На вашето внимание „СКОРПИОН” – брониран безпилотен боен робот създаден за бойни действия в градски условия!

Изключително ефективен както за борба с жива сила така и срещу тежки и бронирани машини! Това, че е подходящ за спасителни мисии, го прави изключително полезен! Вижте малко повече информация за „СКОРПИОН” и преценете сами:

Монтирани 6 електрически независими двигателя монтирани в колелата защитени с бронирана тасове!
На практика е почти безшумен !
Развива 58км в час и с пробег до 80км.
Той може да се движи 3 часа без презареждане който са напълно достатъчни за изпълнение на задачата си !

Подвижността му е уникална и може да изпълнява абсолютно всякакви сложни маневри с лекота !
Управлението на „СКОРПИОН” е дистанционно по защитен радио канал !
В случай, че възникне проблем с операторът „СКОРПИОН” активизира автоматично програма, която ще го отведе обратно в базата!

Комуникацията с роботът се извършва от двама оператори – единият управлява движението на машината, а другият огневата мощ! Всичко това става по импулсният защитен звуков канал с лекота !
Множество камери поставени в корпуса и тялото на робота доставят постоянна 360 градусова панорамна картина!

Камерите са очите на робота и са направени така, че ако самата камера е уцелена от куршум или счупена от случаен шрапнел, то тя се само подменя с друга такава !

Картината, която получава самият оператор се обработва със специални програми, както и различни видео филтри позволяват да забележи и най-малките детайли в боят !

Звуковата система на „СКОРПИОН” е също с 360 градуса обхват, което може да анализира посоката на всеки звук, което прави светкавични реакциите на самият робот!

Високите технологии му позволяват чрез специален алгоритъм да анализира и да разпознава по звукът на оръжията кой огън е приятелски и кой не. Използват се база данни с звуковият отпечатък на различните оръжия, което го прави доста ефективен !

В „СКОРПИОН” има монтирани две тежки картечници тип Калашников калибър 7,62 със скорострелност 800 изстрела в минута със запас до 500 патрона !

Между тях е монтирана пневматична гранатохвъргачка, която изстрелва гранати до 150 метра !

Арсеналът на гранатохвъргачката включва антитерористичните гранати тип заря както нападателни или и такива, който са създадени за закрити помещения !

Боевият запас на пневматичната гранатохвъргачка е 500 гранати с което може да се срине не една улица !
И това не е всичко – в задната част на корпуса има разположена малка ракетна установка, която е на принципът на РПГ!

С нея може да се води щурмови огън до 500 метра като със запас от 21 ракети !
Композитната металокерамични плочи покрити с дисперсни керамични плочи го правят на практика непробиваем и много добре защитен !

Всичко това е монтирано на дуралуминиево шаси заедно с цялата си огнева мощ и технологиите в него го правят една уникална боева машина, която може да си съперничи с далеч по-големите тежки танкове и бронирана техника !

С такива малки машини лесно се превземат вражеските позиции. Те са бързи, маневрени и леки, но най важното е че наличието им прави загубите на жива сила далеч по-малки в градските боеве ! Малкият „СКОРПИОН” успешно воюва не само срещу танкове, но и срещу хеликоптери и дронове, което го прави изключително ценен в такива сражение!

Този робот може да влезе на сред най-ожесточената престрелка и да спаси ранен войник, което го прави безценен при спасителни и евакуационни ситуации!

Ние от Blife.eu Ви казваме изгледайте ВИДЕОТО! Този малък разбойник ще Ви очарова със своите способности!
Източник: blife.eu/


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.