Армата топ секрет + ВИДО

Армата топ секрет + ВИДО


В края на април 2016 г., почти година след като на парада на Победата в Москва бе представен новият танк „Армата“, Министерството на отбраната обяви за сключването на договор с „Уралвагонзавод“ за доставката на 100 нови машини за армията. Серийното производство на танка трябва да започне през 2017 г. Но „Армата“ съвсем не е само танк.

Под името „Армата“ се крие универсална платформа, която позволява на конструкторите да създават принципно нови бронирани бойни машини.
Главната особеност на новата платформа е принципно новото решение къде да се намира екипажът на бойната машина. За разлика от предишните модели, той не се намира в купола, който обикновено е основната мишена на противотанковите средства, а в специална бронирана капсула, разположена във вътрешността на танка. Подобна схема на разпределение открива големи възможности за създаването на нови бойни машини на пехотата (БМП).

Развитието на техниката за поразяване на бронирана техника поставя създателите на БМП пред проблема да бъде направена машина, способна да действа в единен боен разчет с танковете. „Армата“ предлага възможен вариант на неговото решение.

Разработената на нейна база БМП Т-15 има редица характерни особености. Така например нейното шаси, аналогично на това, което се използва при производството на танковете, е разгърнато отзад напред. В резултат на това двигателят на машината се озовава в нейната предна част, а отзад се освобождава допълнително пространство, в което да се намират бойците.T-14-Armata-Tank-Diagram-4

БМП е въоръжена с дистанционно управляеми сменяеми бойни модули, които позволяват да се използват различни варианти на оръжейни системи, в това число и от ракетен тип. Очаква се в крайна сметка да се получи оригинален хибрид между танк и бронирана машина на пехотата, което до този момент няма аналог в руската армия.
Вижте видеото на което показват Армата Т-14 предходната версия на танка чудо


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.