Актуално: Разработват ракети с намалени габарити за „невидимия“ изтребител Су-57

Актуално: Разработват ракети с намалени габарити за "невидимия" изтребител Су-57
Характеристиките на изтребителя Су-57 създават допълнителни трудности за разработчиците на въоръжението му.

Ракетите за разполагане във фюзелажа имат редица особености.

„С изделията, които се поставят на външно окачване, нямаше особени проблеми. Но за да се разположи ракета в отсека за въоръжение, са необходими по-малки габарити, сгъваеми крила и кормила.

Това е ново, досега във фюзелажа имаше само мощни стратегически образци. Има определени трудности при пускове от затворено пространство – това създава допълнителни натоварвания на самолета“, каза за РИА „Новости“ Борис Обносов, генерален директор на корпорация „Техническо ракетно въоръжение“.

Холдингът, който той оглавява, е най-големият разработчик и производител на авиационни боеприпаси клас „въздух-въздух“ и „въздух-повърхност“, включително специализирани противокорабни и противорадиолокационии ракети, пише „Российская газета“.

Многофункционалният самолет от пето поколение Су-57 е предназначен за унищожаване на всички видове цели във въздуха, на сушата и в морето.

В допълнение към 30-мм оръдие, арсеналът на изтребителя включва ракети РВВ-МД и РВВ-СД, универсална ракета клас въздух-повърхност X-38, противорадолокационна ракета Х-58УШК и коректируема авиобомба КАБ-500.

Предвижда се оборудването на самолета с хиперзвуков ракетен комплекс „Кинжал“. Су-57 може да носи до 10 т въоръжение, самолетът има осем вътрешни точки за окачване във вътрешноия отсек за въоръжение и същия брой външни. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.