Скандал! „Братушките“ от България доставят смъртоносни оръжия на Украйна, пише донецко издание!

Скандал! „Братушките“ от България доставят смъртоносни оръжия на Украйна, пише донецко издание!
Доставките на смъртоносни оръжия от страни на НАТО в Донбас вече са масови, съобщава в своя блог военният кореспондент на пресслужбата на Управлението на народната милиция в самопровъзгласилата се Донецка република Михаил Андроник, цитиран от Политнавигатор.нет.

„Зоната на обстрел от страна на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е буквално засипана с остатъци от гранати българско производство.

Тоест, смело можем да кажем, че доставките на смъртоносно въоръжение от страна на НАТО са придобили масов характер. На снимките се виждат невзривен заряд OG-7V за РПГ-7 и част от граната от еднократно РПГ-22.

Съдейки по маркировката, всичко това е произведено в българските заводи „ВМЗ“ и „Арсенал“, пише Андроник.

Той побликува снимки на намерените боеприпаси – на българска осколъчна граната е указана годината на производство – – 2014, т.е. режимът на Петро Порошенко получава нови боеприпаси от „братушките“, пише изданието.

„Неофициалните доставки на оръжия от САЩ и НАТО за Украйна се осъществяват отдавна. Едно от последните доказателства са изстреляните осколъчни гранати за РПГ-7 българско производство, с които ВСУ от позиции в района на Авдеевка обстреля през нощта а 30 срещу 31 юли района на град Ясиноватая.

Напомням, че България е член на НАТО и наличието на такива боеприпаси в подразделенията на ВСУ не е нищо друго, освен доказателство за нелегални доставки на боеприпаси“, коментира заместник командирът н оперативното командване на ДНР Едуард Басурин.


Loading...

Превод и редакция: Епицентър.БГ

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.