В сянката на наближаващата война: Северна Корея наема бивши служители на КГБ да защитават Ким Чен Ун

В сянката на наближаващата война: Северна Корея наема бивши служители на КГБ да защитават Ким Чен Ун
Властите в Северна Корея са много сериозно притеснени за сигурността на Ким Чен Ун, те дори са взели решение да наемат 10 бивши служители на КГБ в качеството на съветници по сигурността.

Японското издание Asahi Shimbun, позовавайки се на анонимни източници, твърди, че севернокорейските власти, опасявайки се от възможни покушения срещу лидера на страната, са наели десет бивши служители на Комитета за държавна сигурност на СССР (КГБ) в качеството на съветници.

Предполага се, че служителите на КГБ, които в момента са в оставка, са пристигнали в Пхенян, за да консултират службата за охрана на севернокорейския лидер как да се противопоставят на евентуалните заплахи за живота на Ким Чен Ун.

“Те са били помолени да обучат телохранителите на Ким, включително, как от рано да се подготвят за терористични атаки и как да се противопоставят на заплахите в реално време”, отбелязва изданието.


Loading...

Заедно с това не се уточнява, кога бившите служители на съветските специални служби може да са пристигнали в КНДР и дали и в момента те се намират там. / blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.