„War History Online“: Не самолета, а пилотът е важен

„War History Online“: Не самолета, а пилотът е важен

През 1965 година съветски пилот извършва невероятна маневра под мост над река Об в западната част на Сибир, пише „War History Online“.

Събитието е описано подробно от свидетели, които твърдят, че това се е случило действително.
Не липсват, разбира се, и полемики и сериозни съмнения за достоверността на снимката.

Въпреки това, историята остава. В един слънчев ден през юни 1965 година пилотът Валентин Привалов прави акробатични маневри, а в района се събират много цивилни, както и военно от близкото поделение в Новосибирск.
Те с интерес наблюдават полета и аплодират уменията на летеца.

Всички са удивени, тъй като до момента не са виждали някой да лети по подобен начин. Твърди се, че Привалов прави авиошоуто по собствена инициатива, а не по нареждане.
За слава и изпробване на уменията.
Изведнъж, за невероятно учудване на публиката, самолетът МиГ-17 се насочва директно към моста със 700 км/ч.
Привалов успява да мине под моста, на който разстоянието между подпорите е 120 метра, а височината на свода – 30 м.„War History Online“: Не самолетът а пилотът е важен

3 ВМРО

Източник: rusofili.bg

Поуката от тази история е, че е важен пилота, а самолетът е на второ място !

България не остана само без самолети заради некадърната политика на МО на България, а остана и без пилоти !

Истината е, че държавата е инвестирала страшно много време, пари и ресурс в тези хора, а днес ги губим ей така заради некадърното управление на МО в лицето на сегашният министър Николай Ненчев!

Ангел Джамбазки

И ако някога един пилот от Русия в далечните времена е направил нещо смело, нещо дръзко, нещо граничещо дори с безразсъдното, защото нищо не е налагало такава сложна и опасна маневра за да мине под един мост, то утре в България няма да има нито един пилот, който да премине над всеки един мост дори!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.