The National Interest: Русия разполага с оръжие за изключване на цялата електромрежа на САЩ!

The National Interest: Русия разполага с оръжие за изключване на цялата електромрежа на САЩ!
Покрай неотдавнашните опасения, че Северна Корея създала електроматнитно оръжие, способно да наруши работата на електроенергийната система на Америка, е игнорирана една друга заплаха: руският боен генератор „Ранец-Е”, съобщи The National Interest.

Бойният ЕМИ-генератор „Ранец-Е” излъчва електромагнитни импулси на 200-300 м над позициите на противника с помощта на високочестотен генератор и мощно магнитно поле.
Такъв удар не просто изключва компютрите, радарите, системата за свръзка, но и ги прави трайно непригодни за по-нататъшно ползване, повреждайки вътрешните им елементи.

За човека това оръжие не представлява никаква опасност, но техниката напълно излиза от строя и затова „Ранец-Е” е способен да функционира и като система за ПВО.

В неговите задачи влизат неутрализация на възможностите на самолети, крилати ракети и други боеприпаси, в които има електроника.
Диапазонът на ЕМИ-генератора достига 20 км за електронните компоненти и 40 км за електромагнитните сигнали.

Системата се състои от антена, генератор с голяма мощност, подсистеми за управление, измерителен пулт и източник на електрозахранване.

„Ранец-Е” може да бъде изработен в стационарен и мобилен вариант. / blitz.bg

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !