National Interest нарече Су-35 “нощен кошмар” за военното въздухоплаване на САЩ

National Interest нарече Су-35 "нощен кошмар" за военното въздухоплаване на САЩ
Американските анализатори са разтревожени от присъствието на руски изтребители поколение 4++ тип Су-35 в китайския арсенал.

Американският портал National Interest нарече руския изтребител Су-35 “нощен кошмар” и основен проблем за американската авиация в Азиатския регион. Самолетът е на въоръжение във ВВС на Китай, посочва РИА “Новости”

Според автора на публикацията Су-35 е един от най-боеспособните изтребители на разположение на китайската армия. Наличието на самолети от този тип сериозно укрепва силите в Азиатско-тихоокеанския регион, се посочва в материала.

Един от най-добрите

Както отбелязва в ефира на радио Sputnik военният наблюдател на в. “Комсомолская правда” полковник в оставка Виктор Баранец, Су-35 е един от най-мощните въоръжени изтребители в света.

“Той разполага с най-съвременната електроника, два мощни двигателя, много апаратура, която позволява на пилота да е в час с обстановката около самолета, много ефективна система за прицелване”, разказа експертът.

По думите му на борда могат да се натоварят 8 т въоръжение и то при тегло на самолета от 19 тона.

Су-35 има 12 възела за окачване на въоръжение. Под крилата той може да носи например шест ракети със среден обсег и осем с малък. Той има цял набор от ракети “въздух-земя”, високоточни и неуправляеми боеприпаси, допълни Баранец.

Той отбеляза, че ако Су-35 се сравнява с други военни самолети по части на въоръжението, той е в първите редици на световното авиостроене. Тези достойнства обясняват големия интерес към него от страна на редица държави, включително от НАТО, смята полковникът.

“На този самолет са хвърлили око не само Китай и Малайзия – на опашка се редят и десетки други страни. Вече и турците хвърлиха око на нашия самолет, водят се преговори”, подчерта експертът.

Характеристики на Су-35

Су-35 (Flanker-E+ по кодификацията на НАТО) е руски многоцелеви свръхманеврен изтребител поколение 4++. Това поколение е условно и указва, че по съвкупност от характеристики Су-35 е изключително близо до изтребителите пето поколение: с изключение на наличието на стелт технология и активна фазирана антенна решетка, той удовлетворява повечето изисквания за самолетите пето поколение.

Су-35 е въведен в експлоатация през 2014 година. Към момента на въоръжение в руската армия са 68 изтребителя от този образец.

През 2015 г. Русия и Китай подписаха договор за доставката на 24 многофункционални изтребители Су-35 поколение 4++. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.