Ракетният комплекс „Корнет“ поразява всякакви цели + ВИДЕО

Ракетният комплекс „Корнет“
Ракетният комплекс „Корнет“

Русия извади ново мощно оръжие!
Ракетният комплекс „Корнет“ бе изложено преди дни !
Руското министерство на отбраната завърши изпитателния етап на новия противотанков ракетен комплекс (ПТРК) „Корнет“, който може еднакво ефективно да поразява както наземни, така и въздушни цели, включително трудни за засичане и поражение хеликоптери и безпилотни апарати, съобщи „Руски дневник“.

Ефективността на комплекса се осъществява чрез лазерен прицел, който прихваща всякакви цели.
Пусковата установка насочва лазерен лъч, който прихваща целта и направлява бойната ракета.
Комплексът е въоръжен с ракети 9П133 със скорост 320 метра в секунда.


Самата пускова установка е снабдена не само с топлинен визьор, но и с автомат за съпровождане на целта, който без участието на оператора я проследява и задържа върху нея лазерния лъч, докато тя не бъде унищожена.

„Етапът на изпитания мина успешно. Тулският комплекс се справи с всички поставени задачи.
Може да се констатира, че в момента изделието е до голяма степен готово“, каза пред „Известия“ представител на руското военно ведомство.

„Корнет“, който е разработка на тулското Конструкторско бюро за приборостроене, е предназначен за защита на зенитно-ракетните комплекси С-400 от удари на вражески диверсанти, бронетехника и дронове.
Той бе представен за първи път на Парада на Победата на Червения площад на 9 май 2015 година.


Loading...

Източник: onovini.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.