Новият учебен Як-152 извърши първия си полет (ВИДЕО)

Новият учебен Як-152 извърши първия си полет (ВИДЕО)

Учебно-тренировъчният самолет Як-152 извърши първия си полет на космодрума на Иркутския авиационен завод. Това съобщи RT в четвъртък (29 септември).

Новата учебна машина осигурява решаването на задачи, свързани с първоначалната летателна подготовка на пилотите.

„Самолетът е предназначен за обучаване в техника на пилотиране и основи на навигацията, за придобиване на навици в простия, сложния и висшия пилотаж, както и за овладяване на техниката на пилотиране в група“, съобщават от Обединената авиостроителна корпорация.

Як-152 представлява двуместен едномоторен моноплан с класическа аеродинамична форма с нискоразположени крила и подвижно триопорно шаси.

Оборудването му ще позволи на начинаещия пилот да усвои боравенето с най-новите навигационни, радиосвързочни и прицелни съоръжения.

Як-152 е с двуместна кабина с разположение на пилотите по схемата „тандем“.

Новият учебен самолет е разработен от ОАО „ОКБ А.С.Яковлев.Серийното му производство ще се извърши в Иркутския авиационен завод.

Руският зам.-министър на отбраната Юрий Борисов вече заяви, че военното ведомство планира да закупи около 150 самолета Як-152.
Източник: blitz.bg/


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.