Николай Цонев: Проблемът с падналия вертолет не трябва да се политизира! Така ли?

Николай Цонев: Проблемът с падналия вертолет не трябва да се политизира! Така ли?
Гледам и слушам по националните телевизии цял ден, че проблемът с вертолета не трябва да се политизира. Явно проблемът е експертен и следват въпросите:

1. Експертно ли е решението капиталовите разходи на МО за 2010г. да бъдат 8 млн.лв,при 420 млн. за 2009г.?

2. Експертно ли е решението за Началник на отбраната да бъде назначен човека съсипал ВВС от 2009 до 2016г.,вместо да бъде отстранен и съден за бездействието и сега „експертно“ обяснява смъртта на колегите си по бТВ ?( депутата от ГЕРБ – Константин Попов )

3. Експертно ли е решението да се платят 280 млн.лв. декември месец 2012г. от Аньо Ангелов за абсолютно ненужните „Кугар“-и и то 8 месеца преди датата посочена в договора?

4. Еспертно ли е решението „Кугар“-ите да се използват за такси на министър-председателя и да се отнемат часове от бойната подготовка на летците?

5. Експертно ли е МО да заблуждава обществото, че двамата пилоти са изключително подготвени, обвявайки общия им брой летателни часове ( 500-600 ), а не мизерните 20-25 на година?

През последните девет години отбраната беше последна грижа на „експерта-международник“ !


Loading...

Николай Цонев, бивш министър на отбраната

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.