Всяка война струва пари

Всяка война струва пари

Ето колко са стрували световните конфликти и войните само в последната една година

Измененията на климата, икономическите кризи и финансовите трусове, растящото неравенство и младежка безработица оказват силно влияние върху хората

Световната общност се е лишила от около 13,6 трлн. долара през 2015 г. заради насилие и конфликти. Това заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун на конференция в подкрепа на междуправителствения консултативен орган на ООН за подкрепа на усилията за мир в страни, преживяващи конфликти, съобщава БТА.

Измененията на климата, икономическите кризи и финансовите трусове, растящото неравенство и младежка безработица, предизвикват конфликти и оказват силно влияние върху хората. Броят на конфликтите расте. Макар и войните между държавите да са по-малко, в страните възникват вътрешни стълкновения, в тях често се намесват външни сили и недържавни субекти.

По оценка на експерти през 2015 г. насилието и конфликтите са стрували на света около 13,6 трлн. долара. Това се равнява на повече от 1800 долара на всеки човек на земята. Само за 2015 г. световната общност е дала 34 млрд. долара за миротворчески организациии хуманитарна помощ за бежанци и хора, пострадали в конфликти.


Loading...

Генералният секретар заяви, че тези пари биха предотвратили въпросните трагични събития. Той призова държавите да дават повече пъри за фонда за подкрепа на усилията за мир.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.