Пхенян: Ще отговорим на САЩ с мощ

Пхенян: Ще отговорим на САЩ с мощ


Пхенян:
Положението на Корейския полуостров достигна критична точка поради действията на Съединените щати. По всяко време в региона може да започне ядрена война. Това каза заместник-постоянният представител на КНДР в ООН Ким Ин-рьон по време на сесията на първо комитет на Общото събрание.

“Ситуацията на Корейския полуостров, който фокусира вниманието на света, е достигнала критична точка и ядрена война може да избухне във всеки един момент”, – каза дипломатът.

Според него нито една страна не е била подложена на “такива крайности, както и пряка ядрена заплаха от страна на Съединените щати”, като Северна Корея. В тази ситуация Пхенян има пълното право да се защитава. “Всичко, от континенталната част на САЩ е в обсега на нашата огнева мощ, ако Съединените щати биха посмели дори на един инч да нахлуят в нашата свещена територия, то те няма да избегнат тежкото наказание във всяка част на света”, заяви севернокорейският дипломат.

Той отбеляза, че Съединените щати разполагат с ядрени оръжия в Южна Корея през 1957 г. и през последните 40 години провеждат мащабни военни учения, включващи използването на стратегически оръжия. През март и април тази година, дипломатът припомни, че в маневрите са участвали повече от 300 хиляди души. Войниците са тренирали превантивен удар срещу Северна Корея.


Loading...

Положението на Корейския полуостров ескалира през последните месеци, особено след като Пхенян през юли извърши две изпитания на балистични междуконтинентални ракети. Съветът за сигурност на ООН прие две резолюции, които утежняват режима на международните санкции срещу Пхенян.
Източник: news.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.