103 години от Добричката епопея

103 години от Добричката епопея
103 години от Добричката епопея ще бъдат отбелязани днес с поредица от събития в Община Добрич, предава Булпресс.

Поклонение в памет на загиналите за свободата на Добруджа през 1916 година ще се извърши на параклиса на Военното гробище музей, след което ще бъдат поднесени цветя на паметника на ген.-лейтенант Иван Колев.

Поканени да присъстват на отбелязването на 103-годишнината от Добричката епопея са представители на Министерския съвет, държавни и общински институции, общественици и граждани.

След заупокойната молитва на Военните гробища и полагането на венци пред паметника на ген. Иван Колев тържествената програма продължава през целия ден с полагане на цветя на Кръст – паметника на загиналите в Добричката епопея, Паметен знак на загиналите от 53-ти пехотен полк, на паметните плочи на ген. Тодор Кантарджиев и полк. Борис Дрангов.

Регионален исторически музей – Добрич организира във Военното гробище музей Ден на отворените врати. Там гражданите могат да разгледат и изложбата „Добричката епопея 1916 година“. / bulpress.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.