Шест руски стратегически самолета вдигнаха по тревога бойната авиация на Япония

Шест руски стратегически самолета вдигнаха по тревога бойната авиация на Япония
В Япония са вдигнати по тревога изтребители от ВВС заради появили се наблизо шест руски стратегически самолета, цитира агенция „Киодо” Обединения щаб на Силите за самоотбрана.

Два бомбардировача-ракетоносеца Ту-95 и два противоподводни самолета Ил-38 облетели крайбрежието откъм Японско море.

В същото време два далечни противоподводни самолета Ту-142 летели от противоположната страна покрай Тихоокеанското крайбрежие. Въздушното пространство на Япония не е нарушавано.

Според агенция „Киодо” едновременен полет на руски самолети от двете страни на Япония не е наблюдаван от 2014 г.

От април до декември 2016 г. японски изтребители са излитали по тревога над 1000 пъти, като в 73% от случаите са прехващани китайски самолети, а в 26% – руски, съобщи неотдавна телевизия NHK.


Loading...

Рекордът от времето на Студената война е от 1984 г. с 944 излитания.   Япония разполага със 153 броя F-15J Eagle, които постепенно ще бъдат заменени с F-35.
Превод и редакция: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.