Тържествена заря-проверка в Пловдив беше кулминацията на честванията вчера за 6-ти Септември

Тържествена заря-проверка в Пловдив беше кулминацията на честванията за 6-ти Септември


Тържествена заря-проверка на площад “Централен” в Пловдив беше кулминацията на тържествата по случай 131-ата годишнина от Съединението на България.

Роти от пловдивски поделения се строиха пред паметника на Съединението под звуците на военни маршове, изпълнени от духов оркестър на Военновъздушните сили.  Общински съвет-Пловдив, депутати и представители на дипломатическия корпус.

В словото си кметът на Пловдив, заяви, че пловдивчани се гордеят с историята си и припомни част от историята на Съединението. „Хората не се опияняват да бъдат столица на един вилает, а се включват в движението за съединение.

Предците ни избират европерспективата за своята страна и възможността сами да си пишат историята.

Делото от 6 септември 1885 година рядко отсъства от страниците на нашата история, но осмислянето на тези събития трябва да ни помогне сега“.

Пред паметника в Пловдив бяха поднесени венци и цветя, а всички присъстващи почетоха с едноминутно мълчание делото на българите от 1885 година.


Loading...

Военните в Пловдив
Източник: plovdiv.topnovini.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.