Създателите на “Ратник-2” правят нова снайперска пушка за руската армия

Създателите на "Ратник-2" правят нова снайперска пушка за руската армия

Ратник-2..
Оръжието ще е способно да поразява врага на разстояние до 1 км, както и може да стане заместник на съветската СВД.
Дизайнерското бюро “ЦНИИТОЧМАШ” (част от държавната корпорация “Ростех”), създател на бойната система за руския войник на бъдещето “Ратник-2”, започна работа по нова полуавтоматична снайперска пушка за руското министерство на отбраната. Проектът, наречен “Уголек”, се разработва в калибрите на НАТО: .308 Winchester и .338 Lapua Magnum.

Важна характеристика на новата пушка е пълната липса на компоненти, произведени в чужбина – преди всичко нейните боеприпаси.

Калибрите .308 Winchester и .338 Lapua Magnum са два от най-често използваните снайперски куршуми в света. Всички световни въоръжени сили ги използват в снайперските си пушки за специални операции, включително в Сирия.

И докато доскоро руските снайперски боеприпаси бяха поръчвани от чужбина, сега задачата е новите куршуми да се създадат в Русия, тъй като те ще бъдат изстрелвани от новите пушки на руската армия.

Успоредно с това “ЦНИИТОЧМАШ” ще трябва да разработи ново оборудване и нови прицели за бъдещите си снайпери.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.