Създадоха умна бомба за Су-57

Създадоха умна бомба за Су-57
Най-новата управляема авиобомба KAБ-250 ще влезе в арсенала на руския изтребител от пето поколение Су-57.

Боеприпасите ще бъдат поставени във вътрешните отделения на самолета, предаде “Российская газета”.

“Тестовете на KAБ-250 са в последната фаза. Остава да потвърдим някои от нейните характеристики – надяваме се, че това ще бъде направено в близко бъдеще.

Новата бомба премина през пълния цикъл от тестове на бомбардировача Су-34, а по-късно ще бъде интегрирана във въоръжението на изтребителите Су-35 и Су-57”, каза Игор Крилов, генерален директор на Държавното научно-производствено предприятие (ГНПП) “Регион”.

Той добави, че серийното производство на бомбите ще започне през 2020 година. Първо в производство ще бъде пусната версия с лазерно насочване.

KAБ-250 е проектиранa специално за поставяне във вътрешните отделения на Су-57 – това обяснява тясната ѝ и удължена форма. В самонасочващата се глава на бомбата е инсталирана телевизионна камера с обхват от два до три километра.

Преди да бъде пусната, в бомбата се поставя референтно изображение на целта, след което боеприпасите се насочват независимо към обекта, предназначен за унищожаване, и го поразяват с точност до пет метра.

За работа в тъмно време самонасочващата се глава е оборудвана с термични сензори. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.