Страшилище в небето: Ненадминат досега бомбардировач на Русия става “цифров”!

Страшилище в небето: Ненадминат досега бомбардировач на Русия става "цифров"!
Руският бомбардировач Ту-160 ще бъде модернизиран на Ту-160М2, съобщава РИА Новости, като цитира зам.-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов

“Това ще бъде нов самолет Ту-160М2. Той ще бъде възпроизведен на 100% в цифров вид и на 100% ще има ново бордово радиоелектронно оборудване.

В този самолет ще бъдат вложени и нови материали”, заяви зам.-министърът. По думите му, техническите характеристики на самолета Ту-160 още не са надминати от никой друг.

Решението да се върне производството на този самолет е направено през май тази година.  Новото чудо на руската военна авиация ще влезе на въоръжение не по-късно от 2023 година.

Далечината й е засекретена. Известно е, че нейната предшественица ракетата Х-101 с обикновен заряд има далечина 3000 км. При новата ракета далечината ще бъде значително по-голяма.

Ако такъв самолет носи много оръжие, то пак ще започне да работи принципът за информационна деградация на противника.

Не влизайки в зоната за ПВО на противника, а пускайки там ракета, ние диктуваме направлението на удара, момента и плътността.

И ако ние добре разузнаем ПВО на противника, то ние винаги ще намерим „тясното” място и ще хвърлим в това гърло групировката.


Loading...

Ако става дума за стратегически ядрен удар, то винаги ще мине поне една ракета. И това ще е достатъчно.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

Comments are closed.