Стана известно кога ще започнат изпитанията на руския 20-тонен боен робот (ВИДЕО)

Изпитанията на 20-тонния автоматизиран разузнавателно-ударен комплекс, с чиято разработка се занимава концернът „Калашников”, ще започнат през следващата 2018 г., съобщи ТАСС.

Според генералния директор Алексей Криворучко, машината вече е в движение, но той отказал да покаже снимки и да даде данни за нейното въоръжение и други тактико-технически характеристики.

Продължава работата по монтиране и изпробване на отделните системи.

БЛИЦ припомня, че сега най-тежкият руски боен робот е комплексът „Вихрь” с маса 14,7 тона.

Не отдавна интернет се появи видео от изпитанията на машината, която е способна да преодолява водни прегради, да стреля от място и в движение.

Преимущество на „Вихрь” е, че веднъж захванала целта, може да я преследва и обстрелва, докато я унищожи.

В Русия също се разработва и безпилотната платформа „Нерехта-2”, за която се очаква да разбира човешка реч (гласови команди) и жестове, благодарение на което взаимодействието с оператора ще стане за него максимално естествено.

„Нерехта” ще поеме унищожаването на най-опасните цели и ще разшири полезрението на бойците с помощта на леки разузнавателни безпилотници.
Източник: blitz.bg


Loading...

https://youtu.be/IsXDcVo_ZqM

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.