Смъртоносна “Буханка”: въоръжиха легендарния УАЗ с картечница “Корд”

Смъртоносна "Буханка": въоръжиха легендарния УАЗ с картечница "Корд"

Въоръжиха легендарния УАЗ..
По време на бойната си подготовка боойците от спецчастите на въоръжените сили в Узбекистан използват активно руски автомобили УАЗ-39094 с крупнокалибрени картечници “Корд”, предаде “Российская газета”.

В началото на юни в района на Чирчик са се провели специални тактически учения, при които са отработени задачи по отразяване на терористичен акт, съобщи местната телеграфна агенция УзТАГ.
От публикуваните снимки се вижда, че освен от бронирани патрулни машини БРДМ-2, транспортната колона, която защитават спецназовците, се съпровожда и от въоръжени УАЗ-39094.

Този автомобил е известен със своята великолепна прходимост и се използва от силовите ведомства в редица държави. Затова не е чудно, че и военните от Узбекистан са му обърнали внимание.

При пълна маса от около 2 т “буханката” може да транспортира товар с тегло на 1 тон. Мощността на двигателя ѝ е 112 к.с., а максималната ѝ скорост по шосе достига 115 км/ч.

Що се отнася до 12,7-мм картечница “Корд”, в момента тя се счита за най-добрата в света. “Корд” доказа отличните си характеристики в реални бойни действия, включително в Сирия. Създадени са различни варианти, монтирани на различни технически образци: танкови, военно-морски и автомобилни.

При скорострелност до 750 изстрела в минута, “Корд” може да поразява различни цели, включително лекобронирани машини на разстояние до 2000 м. Картечницата може да унищожава и летателни апарати на разстояние до 1500 м.

Освен УАЗ, въоръжените сили на Казахстан напоследък се обзаведоха и с бронирани автомобили КамАЗ-53949 “Тайфун-К”, триосни и двуосни камиони “Урал” и бойни хеликоптери Ми-35М.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.